Vintersallad med pumpa, grönkål och kikärtor4 portioner Ingredienser2 1/2 dl havreris1 knivsudd saffran1 matpumpa150 gram grönkål och eller purpurkål2 förpackningar kokta kikärtor2 msk kallpressad olivolja1 granatäpple2 1/2 dl växtbaserad yoghurt1/2 dl pumpakärnorSalt Gör såhärKoka havreriset enligt anvisning på förpackningen, med en knivsudd saffran i vattnet.Värm ugnen till 200°C. Dela och gröp ur kärnorna från pumpan, skär resten i mindre bitar. Lägg på en bakplåt och blanda med lite olja. Häll av och skölj kikärtorna, torka torra och blanda med 2 tsk olja och en nypa salt. Lägg på plåten tillsammans med pumpan. Rosta i ugnen i 20 minuter, tills pumpan är mjuk och kikärtorna lätt krispiga.Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Massera med lite olja och en nypa salt tills den mjuknar. Lägg 2/3 av grönkålen på plåten och rosta i ytterligare 5 minuter.Skär bort toppen och botten av granatäpplet. Skär snitt från botten till toppen, längs med hinnorna som delar upp kärnorna. Bryt sedan loss klyftor från granatäpplet och pilla loss kärnorna i en stor skål.Blanda ner den råa grönkålen bland grönsakerna i plåten. Toppa med granatäppelkärnorna och klickar med yoghurt. Passa på!Koka lite extra havreris, det håller i upp till en vecka i kylen och kan blandas ner i alla typer av sallader, serveras som tillbehör till olika grytor, eller till och med toppa en soppa med för extra matighet.Rosta extra mycket pumpakärnor. Gott på prick ALLT från frukost till dessert!