Quinoa stir frySe till att alltid koka lite extra quinoa, ris eller annat sädesslag när du väl kokar - det passar nämligen utmärkt att svänga ihop med tärnade grönsaker och tofu, tempeh eller kokta baljväxter för en snabbfixad lunch eller middag! Quina stir fry med zucchini, tempeh och örtig mandelsås4 portioner Ingredienser2 dl vit eller röd quinoa, okokt300-400 gram tempeh *1 zucchini150 gram sockerärtor250 gram cocktailtomater75 gram spenatOlja till stekningSalt Örtig mandelsås 1/2 dl mandelsmör1/2 dl vatten2 tsk äppelcidervinäger1 msk tamari eller 2 tsk soja1 stor näve färska örter; basilika och / eller persiljaSalt Till serveringPinjenötterEventuellt valfri typ av rivbar ost, "parmesan style" Gör såhärKoka quinoan enligt anvisning på förpackningen.Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får gyllene färg. Ställ åt sidan.Skär tempehn och zucchinin i små tärningar. Strimla sockerärtorna tunt på snedden. Dela tomaterna på mitten.Dela purjon på mitten, skölj noga. Strimla. Fräs i lite olja tills den mjuknar. Tillsätt zucchini och tempeh och fräs tills de får färgÖrtig mandelsås: Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt.Sväng ihop spenat, quinoa, frästa grönsaker och tempeh, tomater och sockerärtor. Fördela i fyra skålar, toppa med pinjenötter och eventuellt växtbaserad “ost”. Ringla över dressing.* Tempeh är från början en fermenterad - det vill säga jäst - sojabönsprodukt, men idag hittar du varianter gjorda även på andra baljväxter i välsorterade matbutiker. Får du inte tag på tempeh blir det även gott att använda tofu, eller annat veganskt protein som du gillar.