Glass med salt jordnötskaramell och pekannötter8-10 portioner Ingredienser5 dl havrebaserad matlagingsgrädde5 dl havrebaserad vispgrädde2 msk kokossocker1 dl pekannötter Salt jordnötskaramell10 färska dadlar, urkärnade1 dl jordnötssmör3 msk havregräddeFalksalt miniflingor Gör såhärKoka upp matlagningsgrädden, låt sjuda på låg värme i 35 minuter, tills mängden ungefär halverats. Blanda ner kokossockret och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Låt svalna helt, kyl ner i kylskåpet så att det är ordentligt kallt.Mixa ihop ingredienserna till jordnötskaramellen tills krämigt i en matberedare. Smaka av med salt.Rosta pekannötterna i en torr medelhet stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna helt. Hacka grovt.Vispa havregrädden hårt. Vänd försiktigt ihop den vispade havregrädden och den nerkokta havregrädden till en fluffig smet.Varva glassmeten med jordnötskaramell och rostade pekannötter i en glasbehållare. Täck med lock. Ställ in i frysen och låt stå minst 5 timmar, ta ut 5 minuter innan severing.