Matupplevelser är en av mina absoluta favoritupplevelser i livet! Att få sätta sig ner någonstans och njuta av riktigt bra mat tillagad av någon som är fenomenal på på det där med smaker och kombinationer är något alldeles extra. Det fina med matupplevelser är att det kan vara allt ifrån ett hak på en glömd gata någonstans, till en finkrog där inredningen ser ut att vara hämtad från ett trendigt magasin - och ALLT där emellan!För en dryg vecka sedan öppnade ett nytt ställe upp i Göteborg, som jag var ivrig att besöka från stunden jag fick nys om den. Både eftersom jag gillar restaurangen Björk och Bambu som samma ägare drivit i 10 år, och inte minst för att jag älskar bra baos som råkar vara fokus på den nyöppnade krogen BAO DAO.Något som allt som oftast, enligt min erfarenhet, indikerar på att det är något riktigt bra i görningen är när det är få rätter på menyn. För att det inte behövs mer än några få väl genomtänkta och spännande rätter där allt sitter perfekt. Halva grejen med att gå ut och äta tycker jag är att någon som är riktigt bra på mat (läs kocken) berättar för en vad man ska äta (läs har en kort men grym meny), inte att man själv ska behöva sitta och välja bland alldeles för många alternativ.På BAO DAO är stämningen skön och personalen go, menyn kort (med flera vegetariska val) - men ändå fylld av smaker, texturer och spännande smakupplevelser! Vi gick hit för en sen lördagslunch i höstsolen, tog varsin bao och delade på alla mellanrätter (är man mycket hungrig skulle jag rekommendera två baos var). Vi var alla överens om att precis allt vi smakade var bland det godast vi ätit. De har öppet både för lunch och middag och jag tycker du ska pallra dig dit ASAP.