Granola är lite av en hjärtefråga för mig. Jag vill alltid ha egenrostad granola i skafferiet, och jag följer aldrig samma recept. Här finns ett helt gäng inlägg om granola och flera olika varianter på granolarecept.I detta nu doftar det ljuvligt hemma eftersom en ny batch granola precis togs ut ur ugnen, och det fick mig att tänka att jag ville dela mina 4 bästa tips för hur du får en garanterat lyckad granola - varje gång! En som är perfekt krispig, smakrik och som förgyller dina frukostar.1. Addera mer smak än du tror du ska addera. Kryddor som jag gillar att smaksätta min granola med är kanel, kardemumma, gurkmeja, saffran - och ibland en liten släng av nejlika när jag vill ha en extra julig smak. Hemligheten är att ta MYCKET krydda. Så klart beroende på vilka mängder du har av övriga ingredienser. Men rejäla mått kryddning - och för guds skull salt - är nyckeln till en granola som får hela ditt hem att dofta och varje sked att smaka ljuvligt.2. Snåla inte med vätskan. Tumregeln är att vätskan som du häller över din granola ska få varenda smula att bli fuktig. Jag brukar köra en blandning av vatten, olja (oliv eller kokos) och någon form av sötning (honung, dadelsirap eller lönnsirap). Jag kokar ihop vätskan för att den ska blanda sig ännu bättre med resterande ingredienser, och kicka igång klusterbildandet...3. Ha alltid chafrön och/eller fiberhusk i din granolablandning. Både chiafrön och fiberhusk binder vätska i - extra snabbt när du använder kokhet vätska. Det gör vidare att du får sådana där ljuvliga bitar av krispiga kluster i din granola.4. När granolan är klar stänger du av värmen på ugnen, MEN låter plåtarna stå kvar i ugnen tills den har svalnat. Då torkar den långsamt och blir perfekt krispig. När den är sval blandar du i någon form av torkad frukt eller torkad bär.