Förra veckan begav jag mig ner till Spanien, närmare bestämt Baskien, för starten av ett väldigt spännande och roligt projekt. Det började med Gustav och Sofi, ett svenskt par som för sex år sedan sålde sitt hem i Göteborg och tog med sitt pick och pack söder ut, till Baskien och den lilla by Ibarrangelu. För att de ville bo närmare surf, skapa sig en annan vardag och göra verklighet av drömmen att renovera ett hus och öppna ett Bed & Breakfast. Blir så otroligt inspirerad av sådana berättelser, och så otroligt imponerad över den plats de har lyckats skapa genom att renovera upp ett ordentligt nergånget hus till en väldigt mysig plats helt själva. Gustav har nyss byggt klart en napolitansk pizzaugn i trädgården och snart ska de bygga klart Sofis ateljé där hon kan skapa sin konst. Älskar tanken på att ha en plats att utveckla så, med nya projekt som får ta form allt eftersom ett behov eller en dröm uppstår. Steg 1. Plocka apelsiner från trädgården efter morgonjogg Steg 2. Dricka färskpressad apelsinjuice till frukostI slutet av förra sommaren skickade de ett mail till mig och frågade om jag skulle vilja skapa ett matretreat med dem, nere i deras by i Spanien. Husets förra ägare var kock och det finns därför ett stort kök perfekt för en liten grupp människor att stå och experimentera och laga riktigt god mat tillsammans. Några månader senare, när de var i Göteborg över julen, träffades vi och spånade idéer och vårt matretreat började ta form. Älskar, älskar, älskar att gå in på bagerier och matbutiker i andra länder. De där hjärt-ish-formade kakorna i mitten blev mina nya favoritkakor. Pinxtos och ett glad Txakoli i San Sebastian!Jag har jobbat som kock på en hel del retreats de senaste åren, på många olika vackra platser och med väldigt uppskattade upplägg och teman. Även om maten haft en stor del även på de resorna har den aldrig varit i fokus. Så när Gustav och Sofi pitchade in sin idé så kändes det väldigt lockande (även om jag egentligen hade "stängt retreatdörren"...). Tänk ett matretreat i otroligt vacker miljö med workshops, kreativa miniföreläsningar och matlagning av sådant du precis skördat i trädgårdslandet några steg bort, varvat med vinprovning och restaurangbesök. I kombination med timmar vid havet, hajk i bergen och kanske en och annan morgonjogg. Låter som en dröm i mina öron. Satt och jobbade vid datorn här några timmarSå, efter att vi hade börjat forma ramarna på distans tog jag mig ner till Gustav och Sofi för att börja planera ordentligt och skapa material till marknadsföringen. Just detta är en av de många fördelarna med att driva eget tycker jag; att du kan få en idé, som du sedan kan forma fritt och göra till verklighet. Det är en av min absolut största drivkraft med att driva eget bolag. En delvis stagead bild för nu, eftersom grönsakerna i trädgårdslandet inte är klara ännu, men i slutet av sommaren kommer dessa vara skördade några få steg från köket! Absolut en dröm. Gustavs hemmabygge, som vi eldade i och bakade ljuvliga pizzor i en kväll!Jag började dagarna nere i Spanien med att jogga i bergen, morgonjoggar i pittoreska omgivningar och längs vackra utsikter är något jag skulle kunna viga mitt liv åt. Sedan spenderade vi dagarna med att fota, laga mat, fika, besöka byar i området, äta pinxtos i San Sebastian och sitta och bygga hemsida och sätta detaljer under parasollet på terrassen. Här har du några bilder från hur en - viss typ av - jobbvecka kan se ut!