Det jag gillar mest med mat är inte det faktiska ätandet eller smakerna - även om det också kan vara det starkaste minnet ibland. Det finaste med mat för mig är allt som sker omkring; att samlas med andra människor för att äta, historierna bakom maten på tallriken, samtalen som uppkommer, upptäckandet av platser och kulturer. Så, en skördefest för att fira att säsongen när svenska, lokala råvaror smakar som bäst är här är inget annat än ljuv musik i mina öron och som en varm kram för själen. Och en boost för inspirationen också för den delen. Hallands matgille är en organisation som arbetar med att utveckla den Halländska maten på olika sätt, ett drömprojekt eftersom det finns väldigt många fantastiska matproducenter (bönder, krögare, vinmakare, bagare och andra entreprenörer) i Halland. Jag har jobbat med Hallands matgille flera gånger genom åren; fotat och åkt på olika matresor runt i regionen. Dessutom ligger Halland extra varm om mitt hjärta eftersom mamma är där ifrån och jag har spenderat många timmar av mitt liv där nere. I lördags bjöd Hallands matgille tillsammans med flera producenter från Halland in ett gäng matmänniskor på Farmers table i skördefesttappning, och den kvällen påminde mig om allt jag älskar med matvärlden. Jag plockade med mig min lillasyster och åkte ner till Strömma Farmlodge i Tvååker där skördefesten skulle hållas. Under kvällen bjöds vi på lokalproducerade drycker (viner, öler, äppelmust och alkoholfritt bubbel från Halland), grönsaker i olika tappning, bakat och andra råvaror från gårdarna och havet runt omkring. Tillagat av kockar som sprider sin matkärlek i Halland, så klart. Det var så fin och mysig stämning runt långbordet i ladan som var dukat med blommor och andra växter från alldeles i närheten och lystes upp av ljusslingor och levande ljus. Vill ha en egen lada med långbord nu. Och så lite klädinspel; min nya grej stilmässigt är att jag vill satsa ÄNNU mer på färg och skojiga kombinationer. Jag läste en gång en "fashion rule" jag har försökt inspireras av sedan dess; If an outfit isn’t visually interesting through colour or pattern, it should be interesting through texture; if it can’t be interesting through texture, then it should be interesting through silhouette. På underkroppen hade jag en virkad lång kjol som jag fyndade förra sommaren, och gröna regnboots som kändes helrätt både för att bryta av det gulliga + smidigt på leriga åkrar.Jag gillar idén av att vara så lokal som möjligt, inte bara när det kommer till mat utan när det kommer till så mycket som möjligt. Tänk att kunna bygga möbler av virke från omgivande skogar, färga textil med växter från en egen trädgård. Köpa mejeri från närliggande bondgård. Jag är inte där ännu, men tanken kittlar mig och det får ändå beskrivas som någon form av livsmål. Leva lite mer som människor gjorde förr. Och, det känns så fint att som i lördags se hur många eldsjälar går samman för att skapa en värld där det där blir lite mer tillgängligt. Jag hade med min nya kamera en Fujifilm x-half, ska berätta om den i ett eget inlägg. Har inte riktigt lärt mig den helt ännu, så leker mest runt med den men tror det kommer bli en ny favorit. Alla dessa bilderna är fotade och inlagda direkt från kameran. Bilderna från lite av en analog känsla trots att kameran är digital - det gillar jag! Glömde fota bild på huvudrätten så här kommer en bild på tredje serveringen; en fin ostbricka med produkter från 4 olika producenter. Jag körde bil och gick därför på (och för att det är spännande också ska sägas) de alkoholfria dryckerna. Den här; en Senchá Rosé från Kallsjö Bryggeri var väldigt god och jag kommer absolut dricka den igen. Till efterrätt grillade vi S'mores under en stjärnklar himmel; kakor från Sonjas veranda och marshmallows från Sikta Stenugnsbageri - på eld från bokved från Åkulla bokskogar. Till och med veden är alltså från alldeles i närheten. Det lokala genomsyrade och jag älskar det.På Instagram har jag en sparad höjdpunkt med favoritplatser i Halland för att äta, köpa råvaror och inspireras. Tänker att det också får bli ett inlägg här framöver med min bästa Hallandsguide. Så, kom tillbaka för den! Kram så länge.