Hemligheten bakom enkel, snabb och prisvärd matlagning är att alltid ha en basskafferi med torrvaror hemma. Dvs, några (behöver absolut inte vara massa olika) stapelvaror som både håller sig länge, som funkar till massa olika rätter och inte minst som oftast blir billigare att köpa större förpackningar utav (vilket ju funkar fint med tanke på de två första motiveringarna)!Här kommer några som jag alltid har hemma.1. Nötter! Ibland bara en, oftast flera! Eftersom jag ofta har dem som topping passar jag på att köpa hackade på när jag handlar på Ekobutiken Bara bra mat nära mitt hem eftersom de är mer prisvärda än de hela. Dessutom slipper jag hacka! Win win!2. Fröer! Samma sak här - ibland en men ofta flera olika. Fröer använder jag gärna till fröknäcke och müsli - men också rostade som topping.3. Quinoa!! Till sallader, som topping på soppor, att använda till mina älskade quinoakakor perfekta på hike (kommentera nedan om ni vill ha recept!)4. Linser!! Ofta röda och antingen belugalinser eller gröna linser eftersom de fyller olika funktioner; röda använder jag till linsgrytor och de andra som håller sig mer fasta när man kokar dem till sallader eller marinerade som tillbehör.5. Ris eller något annat sädesslag; exempelvis mathavre eller hel dinkel. Ibland är det rött ris som här (älskar det extra tuggmotståndet), svart ris, råris eller vanligt vitt.